UNIVERSIDAD DE SALAMANCA

Universitatea din Salamanca a fost fondată în 1218 și, prin urmare, este una dintre cele mai vechi trei universități din Europa, oferind o gamă largă de facultăți și institute de cercetare în științe și arte. În 2011, a primit statutul de Campus de Excelență Internațională.
Universitatea din Salamanca oferă o gamă largă de studii pentru aproximativ 26.000 de studenți preuniversitari în fiecare an, plus aproximativ 2.600 de studenți postuniversitari; contractează 3.200 de cercetări, care sunt distribuite în 64 de departamente universitare, 16 facultăți și școli, 10 universități, școli, 12 institute, precum și mai multe unități de cercetare în științe sociale, biomedicale, de artă, experimentale și formale.
Numărul total de angajați care lucrează pentru această instituție este de 2.500 și, alături de resursele umane, amploarea dotărilor sale și echipamentele instrumentale de ultimă generație garantează calitatea unei vaste oferte științifice și tehnologice a Societății. Universitatea din Salamanca este recunoscută ca una dintre cele mai remarcabile universități spaniole în clasamentele naționale și internaționale.
Unitatea pentru Evaluarea Calității (UEC) a Universității din Salamanca este responsabilă cu acordarea de suport tehnic și suport metodologic pentru definirea și dezvoltarea diferitelor Programe de Îmbunătățire a Calității ale activităților instituționale ale Universității.
Universitatea din Salamanca ia calitatea drept criteriu cheie al activității sale instituționale, promovând în cadrul organizației o structură largă dedicată îmbunătățirii continue în toate domeniile: predare, cercetare și management.

INSTITUTUL POLITEHNIC DIN COIMBRA, PORTUGALIA

Înființat în 1979, Institutul Politehnic din Coimbra (IPC) este o instituție publică de învățământ superior situată în centrul de vest al Portugaliei, în orașul cunoscut de secole ca „orașul studenților”. Una dintre cele mai mari și majore zece instituții de învățământ superior public din Portugalia, cu 10 000 de studenți și 900 de angajați (profesori și personal), cu șase unități: Coimbra Agriculture School (ESAC), Coimbra Education School (ESEC), Coimbra Health School (ESTeSC), Oliveira do Hospital Management and Technology School (ESTGOH), Coimbra Business School (ISCAC), Coimbra Institute of Engineering (ISEC), care acoperă o gamă largă de domenii de formare, de la agricultură și mediu, prin educație, comunicare, turism, arte, management, contabilitate și marketing, la sănătate și inginerie. IPC oferă programe de diplome profesionale superioare și educație profesională, diplome de licență, diplome postuniversitare și diplome de master, reprezentând o parte vitală a orașului și jucând un rol critic în dezvoltarea locală și progresul național. IPC are un centru de cercetare recunoscut de Fundația pentru știință și tehnologie (FCT) și și-a investit puternic resursele în investigații la nivel național și internațional. Educația de calitate – unde componenta practică este puternic susținută de o pregătire solidă teoretică, cu o preocupare constantă de a adapta formarea la cerințele pieței, o legătură strânsă cu companiile, stimularea antreprenoriatului și internaționalizarea sunt piloni centrali ai educației sale, asigurând cariere de succes pentru absolvenți, precum și rate ridicate de angajare. Serviciul Social este o altă unitate organizațională de bază care răspunde nevoilor studenților prin sprijin general, burse, masă și cazare, servicii medicale și practică sportivă. IPC este, de asemenea, mândru că face parte din cele peste 300 de parteneriate ale instituțiilor, care includ cercetare, schimb de studenți, profesori și personal din 1990.

UNIVERSIDAD FRANCISCO DE VITORIA

Fundación Universidad Francisco de Vitoria (UFV) a fost înființată în 1993 ca o subsidiară a Universității Complutense din Madrid. Are o inspirație catolică, deschisă și internațională. Din 2003 este o universitate privată, independentă, non-profit. A devenit o instituție de învățământ superior în creștere rapidă, cu un corp de studenți de peste 6500 de studenți și 6000 de studenți postuniversitari. Astăzi, campusul găzduiește șase facultăți, inclusiv o școală prestigioasă de arte culinare (Le Cordon Bleu), un centru de formare profesională (CETYS), un centru de studii postuniversitare, un centru de consultanță executivă și coaching (IDDI), o școală internațională de afaceri și un centru medical. Centrul de simulare, care acoperă în mod colectiv întregul spectru de formare, cercetare și educație. Există 47 de grupuri de cercetare stabile care adună până la 257 de cercetători.
În prezent, UFV lucrează în cinci proiecte de cercetare acordate de Ministerul Spaniol al Economiei și Competitivității privind Neurologie, Cardiologie, Istorie și Filosofie.
Cu o abordare educațională cuprinzătoare și centrată pe student, personalul de la UFV își propune să însoțească și să îndrume pe fiecare dintre studenți de-a lungul timpului petrecut la universitate, oferindu-le sprijinul necesar nu numai pentru a deveni profesioniști remarcabili în disciplinele lor, ci și să fie gânditori și lideri completi capabili să aducă contribuții semnificative societății. Pentru a fi un mare profesionist, este vital ca studentul să fie pe deplin conștient de valorile inerente profesiei și de sensul muncii care trebuie întreprinsă. În plus, la UFV învață să se pună în slujba celorlalți prin activitatea lor profesională.

CONSILIUL NAȚIONAL DE CERCETARE SPANIOL

Consiliul Național de Cercetare Spaniol (CSIC) este cea mai mare instituție publică dedicată cercetării din Spania și a treia ca mărime din Europa.
Aparținând Ministerului Spaniol al Economiei, Industriei și Competitivității prin intermediul Secretarului de Stat pentru Cercetare, Dezvoltare și Inovare, obiectivul său principal este dezvoltarea și promovarea cercetării care să contribuie la realizarea progresului științific și tehnologic.
CSIC este pregătit să colaboreze cu entități spaniole și străine pentru a atinge scopul menționat mai sus. Are un personal de peste 11.500 de angajați, dintre aceștia aproximativ 3.300 sunt cercetători permanenți și aproximativ 4.000 sunt cercetători pre și post-doctoral.
Are 71 de institute distribuite în toată Spania. În plus, are 54 de unități comune de cercetare cu universități sau alte instituții de cercetare și există și o delegație la Bruxelles.
Personalul care participă la această propunere de proiect aparține Grupului de Cercetare în Criptologie și Securitate Informațională (GiCSI), de la Institutul de Tehnologii Fizice și Informaționale (ITEFI).

UNIVERSITATEA TEHNICĂ DE CONSTRUCȚII, BUCURESTI

Universitatea Tehnică de Construcții din București (UTCB) este lăudabila moștenitoare a unei tradiții de două secole în învățământul superior de specialitate. Cea mai importantă sarcină a UTCB este formarea unor specialiști de înaltă competență în domeniile Inginerie Civilă, Inginerie Sisteme, Automatică și Informatică, Management în Inginerie, având capacitatea și abilitățile științifice, tehnice și manageriale adecvate necesare pentru integrarea lor optimă conform la cerinţele economiei româneşti şi europene de astăzi. Cu tradiția sa bogată în inginerie de specialitate și personalul didactic remarcabil, universitatea noastră se remarcă acum prin gradul său de competitivitate, performanță și profesionalism la un nivel superior. Personalul academic include în jur de 520 de membri implicați în formarea profesională a aproximativ 8000 de studenți pentru primele două cicluri de învățare și peste 600 de studenți care urmează studii de doctorat. Alături de această nobilă misiune, membrii corpului didactic, precum și studenții noștri sunt concentrați pe activități de cercetare, proiectare și consultanță, fiind foarte apreciați la nivel național pentru competența lor în găsirea soluțiilor adecvate pentru cele mai complexe probleme. UTCB este axată și pe relațiile internaționale, promovate atât la nivelul personalului didactic, cât și la nivelul cercetării științifice. Legăturile cu peste 100 de universități din 27 de țări reprezintă o bază solidă pentru consolidarea și diversificarea relațiilor internaționale ale universității noastre.
Departamentul de matematică și informatică este cel mai mare departament din UTCB. Profesorii departamentului oferă toate cursurile de matematică și informatică și, de asemenea, coordonează Centrul de cercetare în matematică și informatică.

AELCLÉS (Rețeaua Spaniolă de Entități Împotriva Leucemiei și Bolilor de Sânge)

AELCLÉS este creat prin unirea unui grup de Asociații din diferite provincii spaniole care împărtășesc aceleași obiective:
 • Să ajute pacienții și familiile afectate de boli oncohematologice și să vizualizeze necesitatea donării și cercetării măduvei osoase.
 • Împreună dorim să ajungem la un număr mai mare de pacienți și rude, precum și să ne concentrăm pe obiective comune.
Colaborăm cu asociații europene precum Lymphoma Coalition, Myeloma Patients Europe, Myelodysplastic Syndromes, European Cancer Patient Coalition și Chronic Lymphocytic Leukemia Advocates Network.
Obiectivele Grupului sunt:
 • Să reunească toate eforturile asociațiilor.
 • Să reprezinte interesele pacienților și ale rudelor acestora în fața administrațiilor și altor instituții publice și organizații private la nivel național și internațional.
 • Să stabilească, să promoveze contacte și colaborări cu entități naționale și internaționale de natură și scop similar.
 • Să administreze și să aibă propriile resurse și să le aplice în scopurile și activitățile Grupului.
 • Dezvoltarea spiritului de solidaritate între membrii săi și promovarea dialogului între entitățile care alcătuiesc Asociația, organizând schimbul de informații și experiențe între aceștia.
 • Promovarea și sprijinirea cercetării și a donării (sânge, măduvă osoasă, cordon ombilical și componente hematologice).
 • Să informeze, să disemineze și să conștientizeze nevoile pacienților hematologici.
 • Favorizarea calității îngrijirii și îmbunătățirea condițiilor generale ale pacienților și îngrijitorilor acestora.
 • Cere o mai mare conștientizare din partea instituțiilor publice.

COLEGIO MARISTA CHAMPAGNAT

Școala Maristas din Salamanca este o Comunitate Educațională în care familiile și educatorii lucrează, cu un entuziasm reînnoit, pentru o educație bazată pe valorile carismei mariste: apropiere, simplitate și spirit de familie.
Educația face parte din dimensiunea profundă a persoanei, reînnoirea constantă a practicilor metodologice, atenția la diversitate, includerea metodelor de învățare multilingve, importanța sportului ca valoare a vieții sau utilizarea noilor tehnologii ca instrumente de învățare, comunicare. și managementul școlii și au devenit pilonii proiectului lor educațional.
Marcelino Champagnat a fondat Institutul Fraților Mici ai Mariei în 1817 ca răspuns la nevoia de educație și evanghelizare a copiilor și tinerilor, în special a celor mai nevoiași, pentru care a visat un mediu sigur, simțind că „pentru a educa trebuie a iubi».
Institutul Marist are în prezent o prezență în 81 de țări de pe cinci continente.
Provincia Maristă Compostela cuprinde prezențe mariste din nord-vestul Spaniei, Portugalia și Honduras. Sunt peste 2.000 de mariști din Champagnat care lucrează cu pasiune în educația a peste 15.000 de copii și tineri. Sunt o provincie dinamică, un reper în promovarea și apărarea drepturilor copilului, cu conștiință ecosocială și angajați să țese rețele pentru construirea unei societăți mai umane și mai evanghelice în urma Planului lor strategic.

UNIVERSIDAD VASCO DE QUIROGA

Universidad Vasco de Quiroga (UVAQ) este o universitate din Mexic și este o asociație civilă non-profit. Ei vor participa în calitate de partener asociat, diseminând acest proiect în America Latină și împărtășind materiale și proiecte de învățare prin servicii în Mexic și America Latină. UVAQ este acreditat de FIMPES (Federația instituțiilor private mexicane de învățământ superior), aparține mai multor programe internaționale academice și de schimb precum OUI (Inter-American Organization for Higher Education), ODUCAL (Asociația Universităților Catolice din America Latină și Caraibe) , AMPEI (Asociația mexicană pentru educație internațională) și CONAHEC (Consorțiul pentru colaborarea în învățământul superior din America de Nord). UVAQ este membru CEMEFI (Centrul Mexican pentru Filantropie) și permite legături cu organizații naționale și internaționale din sectorul societății civile și responsabilitatea socială. Mai mult, UVAQ lucrează în societate prin împărtășirea cunoștințelor și resurselor cu persoanele mai puțin privilegiate din orașele mai multor state mexicane.