Generation for
INNOVATION,
RESILIENCE,
LEADERSHIP and
SUSTAINABILITY

SCOPUL PROIECTULUI

Acest proiect GIRLS este prezentat ca o propunere a partenerilor de promovare a mai multor aspecte importante în Europa, cum ar fi incluziunea și diversitatea, egalitatea, transformarea digitală și obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD).

După cum a fost detaliat pe parcursul propunerii, am propus proiectul „GIRLS – Generație pentru inovare, reziliență, leadership și sustenabilitate. Jocul este pornit!” ca un joc deoarece credem că cel mai bun mod de a învăța este „făcând”, în acest caz „jucând”.

În prezent, mulți profesori folosesc metodologii active inovatoare în cursurile lor pentru a motiva și angaja studenții în propria lor învățare, dar nu este cazul în învățământul superior, unde nu este atât de comună schimbarea sistemului clasic de prelegeri. Proiectul GIRLS promovează utilizarea metodologiilor active în învățământul superior și angajează mai mulți profesori să le folosească.

Modul de a face acest lucru posibil este să înveți cum să joci jucând; adică, ne vom concentra pe 4 metodologii (pot fi incluse mai multe pe parcursul proiectului): învățarea bazată pe cercetare (RBL), învățarea bazată pe joc (GBL), învățarea bazată pe competențe (CBL) și serviciul de învățare (LS) , care va fi folosit în diferite activități. De exemplu, întregul proiect este organizat ca un joc cu pachete de lucru care variază de la „tabla jocului” la „Sfârșit joc!” trecând prin „Regulile jocului” și „Jocul”.

CE ESTE INOVATIV ÎN PROPUNEREA NOASTRĂ

Primul aspect inovator al proiectului GIRLS este că proiectul a fost definit ca un joc, în care pachetele de lucru sunt specificate prin elemente de joc: tabla, regulile jocului, jocul și sfârșitul jocului! Consorțiul care participă la această propunere dorește să utilizeze metodologii active în proiectarea tuturor activităților care se vor desfășura pe parcursul proiectului. În plus, acest proiect va oferi instrumente digitale învățământului superior, de la abordarea învățării prin practică. Fiecare dintre instrumentele folosite va fi documentat corespunzător și se va furniza materialul necesar pentru promovarea utilizării acestuia.

Un alt aspect nou este includerea unei entități non-europene dintr-o țară asociată. Participarea Universității Vasco de Quiroga din Morelia din Mexic va permite lucrul asupra aspectelor de inovare socială, digitală și educațională, într-un mediu diferit. În plus, acest partener are experiență de lucru pentru comunitate. În Mexic au stabilit ceea ce ei numesc stagii, un an de servicii sociale pe care studenții absolvenți trebuie să le ofere pentru serviciul comunitar. În felul acesta ei oferă societății ceea ce le-a dat ea sub forma unor studii universitare gratuite. Includerea acestui partener aduce un plus de valoare proiectului, deoarece studenții și profesorii vor putea învăța din proiectele de învățare-serviciu și proiectele legate de ODD-urile în curs de dezvoltare și cu altele noi care vor fi propuse dintr-o perspectivă diferită. decât cea europeană, întrucât aceste comunități prezintă o realitate care nu există în Europa.

În sfârșit, merită menționat că partea centrală a proiectului o reprezintă obiectivele dezvoltării durabile și implicarea femeilor. Nu este stabilit un obiectiv specific pentru aceste aspecte deoarece utilizarea lor va fi transversală și va constitui fundalul întregului proiect.