Generation for
INNOVATION,
RESILIENCE,
LEADERSHIP and
SUSTAINABILITY

BINE ATI VENIT

Proiectul GIRLS a fost propus ca un joc despre inovare, reziliență, leadership, obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) și sustenabilitate. Este împărțit în 4 faze: tabla jocului (locul de desfășurare al jocului), regulile jocului, jocul și sfârșit joc!

Jocul începe prin desenarea foii de parcurs, definirea decorului și manualul de instrucțiuni, sunt acoperite 17 pătrate, câte unul pentru fiecare din obiectivele de dezvoltare durabilă (SDG) și se caută noi surse de inspirație. Premiul câștigătorului va fi împărtășirea experienței și diseminarea rezultatelor.

Acest proiect GIRLS este prezentat pentru a promova mai multe aspecte importante în Europa, cum ar fi incluziunea și diversitatea, egalitatea, transformarea digitală și ODD.

În prezent, mulți profesori folosesc metodologii active, inovatoare în cursurile lor pentru a motiva și angaja studenții în propria învățare, dar nu este cazul în învățământul superior, unde nu este atât de obișnuită schimbarea sistemului clasic de prelegeri. Proiectul GIRLS promovează utilizarea metodologiilor active în învățământul superior și angajează mai mulți profesori să le folosească.

Scopul acestui proiect este de a învăța cum să joci, jucând; adică ne vom concentra pe 4 metodologii: învățarea bazată pe cercetare, învățarea bazată pe joc, învățarea bazată pe competențe și învățarea prin serviciu, care vor fi utilizate în diferite activități pe tot parcursul proiectului.

SCOPUL PROIECTULUI

Acest proiect GIRLS este prezentat ca o propunere a partenerilor de promovare a mai multor aspecte importante în Europa, cum ar fi incluziunea și diversitatea, egalitatea, transformarea digitală și obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD).

După cum a fost detaliat pe parcursul propunerii, am propus proiectul „GIRLS – Generație pentru inovare, reziliență, leadership și sustenabilitate. Jocul este pornit!” ca un joc deoarece credem că cel mai bun mod de a învăța este „făcând”, în acest caz „jucând”.

În prezent, mulți profesori folosesc metodologii active inovatoare în cursurile lor pentru a motiva și angaja studenții în propria lor învățare, dar nu este cazul în învățământul superior, unde nu este atât de comună schimbarea sistemului clasic de prelegeri. Proiectul GIRLS promovează utilizarea metodologiilor active în învățământul superior și angajează mai mulți profesori să le folosească.

Modul de a face acest lucru posibil este să înveți cum să joci jucând; adică, ne vom concentra pe 4 metodologii (pot fi incluse mai multe pe parcursul proiectului): învățarea bazată pe cercetare (RBL), învățarea bazată pe joc (GBL), învățarea bazată pe competențe (CBL) și serviciul de învățare (LS) , care va fi folosit în diferite activități. De exemplu, întregul proiect este organizat ca un joc cu pachete de lucru care variază de la „tabla jocului” la „Sfârșit joc!” trecând prin „Regulile jocului” și „Jocul”.