GOOLURI

Proiectul GIRLS este prezentat pentru a promova mai multe aspecte importante în Europa, cum ar fi incluziunea și diversitatea, egalitatea, transformarea digitală și obiectivele de dezvoltare durabilă (SDG).

Vă propunem proiectul „GIRLS – Generație pentru inovare, reziliență, leadership și sustenabilitate. Jocul este pornit!” ca un joc, din moment ce plecăm de la presupunerea că cel mai bun mod de a învăța este „făcând”, în acest caz „jucând”.

În prezent, mulți profesori folosesc metodologii active inovatoare în clasele lor pentru a motiva și angaja studenții în propria lor învățare, dar nu este cazul în învățământul superior, unde nu este atât de obișnuit să se schimbe sistemul clasic de prelegeri. Proiectul GIRLS promovează utilizarea metodologiilor active în învățământul superior.

Ne propunem să învățăm cum să joace jucând; adică ne concentrăm pe 4 metodologii: învăţare bazată pe cercetare, învăţare bazată pe joc, învăţare bazată pe competenţe şi învăţare prin serviciu. Întregul proiect este organizat ca un joc cu pachete de lucru care variază de la „The Board” la „Game over!” parcurgând „Regulile jocului” și „Jocul”.

GOOLURI

Abordarea proiectului GIRLS reprezintă o provocare interesantă în programul Erasmus+, iar prin activitățile propuse ne dorim să sprijinim, prin învățarea pe tot parcursul vieții, dezvoltarea educațională, profesională și personală a persoanelor din domeniile educației, formării și tineretului, în cadrul Europei. și în afara, contribuind astfel la creșterea durabilă, la ocuparea forței de muncă de calitate și la coeziunea socială, pe lângă promovarea inovației și consolidarea identității europene și a cetățeniei active.

Obiectivele pe care ni le propunem pentru acest proiect sunt urmatoarele:

OB1

Formarea în competențe digitale și pedagogii inovatoare.

OB2

Apropierea universității de societate.

OB3

Promovarea dezvoltării durabile în învățământul superior.

OB4

Promovarea transformării și schimbării individuale în organizații, promovând îmbunătățiri, abordări noi și schimbări instituționale.

Rezultatele pe care dorim să le obținem sunt

  • Formarea cadrelor didactice în abilități digitale și pedagogii active.
  • Promovarea abordării universitare a societății. Acest lucru este direct legat de ODD 17, deoarece vor fi create alianțe și rețele de acțiune, pentru a implementa Agenda 2030. Profesorii, studenții și organizațiile vor colabora strâns în procesul de învățare al studenților (și profesorilor), care se transformă în serviciul comunitar.
  • Integrarea ODD-urilor în învățământul superior, se vor propune activități și se vor asigura resurse pentru a face acest lucru posibil în diferite discipline.
  • Promovarea ireanovației, rezilienței, leadershipul și sustenabilitații începând individual și ajungand la instituții și guverne. De asemenea, urmărește să promoveze egalitatea reală de gen; adică nu cu activități care au titlul de egalitate ci integrând această egalitate în toate activitățile care se desfășoară în proiect..